Belföldi kirándulások -

2020. évben is Magyarország szebbnél szebb tájait fedezheti fel irodánk szervezésében! 

▲ vissza

IPOLYTARNÓC - MÁTRAVEREBÉLY - 1 nap

Részvételi díj: 6.900,- Ft/fő 
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmaz, várható költsége kb. 3.000,- Ft
Megjegyzés: a részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánkban köthető 
Részletes program:
1.nap

Indulás a  kora reggeli órákban Miskolcról. Folyamatos utazás rövid pihenővel. A nap első állomása az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi Terület, ahol a világ legnagyobb megkövesedett fenyőféléje található. Könnyű túra során teszünk egy vezetett sétát a világhírű földtani ösvényen (kb 1 óra); majd felmegyünk a Lombkorona tanösvényre.

A következőkben Mátraverebélyre utazunk, amely búcsújáróhely és Nemzeti kegyhelyünk is. A hagyomány szerint Szent László király  ellenségei elől menekülése közben fakadt az első forrás, amely vizét mindenki megkóstolhatja.

Hazaindulás a délutáni órákban, érkezés az esti órákban a kiindulási helyre.

Indulási időpont:  2020. szeptember 20.


▲ vissza

KIRÁNDULÁS EGERBE ÉS SZILVÁSVÁRADRA - 1 nap

Részvételi díj:  5.900,- Ft/fő 
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoporkísérő idegenvezetővel
Belépők: A részvételi díj belépőket nem tartalmaz, várhatóan kb. 3.000,-3.500,- Ft
Részletes program:
1. nap Indulás hajnali 06,30 órakor Sátoraljaújhelyből, folyamatos elutazás Egerbe. A Bükk vonulatai között elhelyezkedő város az egyik legkedveltebb célpont a kirándulók számára, Eger gazdag történelmével, hangulatos utcáival várja az idelátogatókat.

Először gyalogos városnéző sétára indulunk, amely során megtekintik a Bazilikát, sétálnak a belvárosban, megcsodálják a Minaret épületét. A város impozáns terén, a Dobó téren található a Minorita templom. Ezután közösen sétálunk a várban az ódon falak között, gyönyörködünk a városra nyíló szép kilátásban. Szabadprogram keretén belül megkóstolhatják a város neves cukrászdáinak termékeit.

A nap következő állomása Szilvásvárad. Innen erdei vasúton indulunk a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés található.  Szilvásváradra könnyű gyalogtúrán érkezünk vissza.

Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés az esti órákban a kiindulási helyre. 

Indulási időpont: 2020. augusztus 21.


▲ vissza

ÓPUSZTASZER - 1 nap

Részvételi díj: 8.900,-Ft/fő
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel
Belépők: A részvételi díj belépőket nem tartalmaz
Részletes program:
1. nap Indulás Miskolcról, folyamatos utazás pihenővel, érkezés Ópusztaszerre, ami leginkább a Nemzeti Történelmi Emlékparkjáról híres, ahol megtalálható Feszty Árpád híres festménye a Feszty Körkép. A Park bejárása során felfedezhetünk számos érdekességet ebből a korból: Romkert, koronás jurta, panoptikum, Árpád-emlékmű, nomád park, erdő és ember kiállítás…
Hazaindulás a késő délutáni órákban érkezés az esti órákban a kiindulási helyre.

Indulási időpont:  2020. szeptember 6


▲ vissza

SZARVAS - 1 nap

Részvételi díj: 7.900,- Ft/fő (miskolci indulással)
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmaz, várható költsége kb. 4.800,- Ft/ 4.000,. Ft
Részletes program:
1.nap

Indulás Miskolcról, folyamatos utazás pihenővel, érkezés Szarvasra a délelőtti órákban. A város a Hármas-Körös holtágának a partján terül el. A város nevezetessége a gróf Borza József által alapított arborétum,  megtekintjük a gazdag növényvilágát, majd a Magyarország nevezetességeit maketteken bemutató "Minimagyarországot"
Ezt követően hajókázunk a Holt-körösön.
Hazaindulás a késő délutáni órákban érkezés az esti órákban 

Indulási időpont:   2020. augusztus 26. 
                                2020. szeptember 12.


▲ vissza

VAS MEGYEI BARANGOLÁS - 3 nap/ 2 éj

Részvételi díj: 44.900,- Ft/fő
Utazás:l  légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: Hotel Irottkő *** 2-3 ágyas zuhanyzó/wc-s szobákban Kőszegen
Egyágyas felár: 12. 000.- Ft (max 2 egyágyas/csoport)
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmazza
Biztosítás: részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánkban köthető 
Egyéb:  a szálláshelyen várhatóan 450,- Ft/fő/éj IFA fizetendő
Részletes program:
1. nap Indulás Nyíregyházáról. Nyíregyháza-Budapest útvonalon. Körmendre érkezünk. Sétálunk a Körmendi várkastély(Batthyány-Strattmann-kastély) kertjében. A kastély ma Dr. Batthány- Strattmann László Múzeumaként működik. Ezután Jákra utazunk, megtekintjük a római katolikus apátsági templomot, mely a hazai középköri nemzetségi monostorok egyedülálló épségben fennmaradt képviselője. Szálláshely elfoglalása, vacsora Kőszegen. (2 éj).
2. nap Reggeli után városnézés Szombathelyen, a Barokk Főtér megtekintése, itt található a város szökőkútja a Faunok szoborcsoporttal. Szegedy-ház, az egyik legrégebbi épület. James Joyce, a híres Ulysses regény írójának szobra. Elsétálunk az Isis-szentélyhez, mely római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb. Megtekintjük a Székesegyházat, mely a Püspöki Palota és az Egyházmegyei Kollégium között emelkedik.  Kőszegen megtekintjük a Jurisics- várat. Majd a Főteret, ahol a Jézus Szíve templom található, a Városháza épülete, a Szent Imre-templom és a Szent Jakab- templom. Megnézzük a Hősök tornyát, amely régen Várkapuként működött. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
3.nap Reggeli után elutazás Komáromba, megtekintjük a komáromi erődrendszert, amely az UNESCO világörökség részét képezi, az ide tartozó Monostori erődöt, a Csillag erődöt. Meglátogatjuk Komárom szomszédos oldalát, a Duna túlsó részét. Sétálunk Komarnóban (Révkomárom). Hazaérkezés az esti órákban.

Indulási időpont:  2020. augusztus 31- szeptember 02.


▲ vissza

DIÓSGYŐR - LILLAFÜRED - BÜKKSZENTKERESZT - 1 nap

Részvételi díj: 5.900,-Ft/fő 
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Belépők: A részvételi díj belépőket nem tartalmaz, kb. 1.500,- Ft
Részletes program:
1. nap

Indulása reggeli órákban Sátoraljaújhelyből.

Az első állomásunk a Diósgyőri vár, amelyet helyi vezetéssel látogatunk meg. A vár a fénykorát  Nagy Lajos uralkodása alatt élte, és Európa legnagyobb lovagtermével büszkélkedett. A török időkig a vár  a  királynék jegyajándéka volt.

Ezután Lillafüredre utazunk, ahol a Hámori-tó partján sétálunk, megtekintjük a Palotaszálló épületét, a függőkertet és a vízesését.

A Bükk-hegység völgyében megbújó Bükkszentkeresztre látogatunk el, ahol a legenda szerint Szűz Mária is járt. Azt a helyet, ahol megpihent a falu határában, egy kövön,; ma sokan úgy tartják, hogy gyógyító erővel bír, így sok kiránduló keresi fel. A faluban található a "Bükki Füvesember", Gyuri bácsi gyógynövényboltja is, ahol sokféle gyógynövényből készült teát lehet vásárolni. Kellemes séta után indulunk haza, érkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Indulási időpont: Előzetes egyeztetés alapján!


▲ vissza

DUNAKANYAR GYÖNGYSZEMEI - 1 nap

Részvételi díj: 7.900,-Ft/fő Miskolcról,
8.900,-Ft/fő Nyíregyházáról és Sátoraljaújhelyről
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Belépők: részvételi díj belépőket nem tartalmaz, kb. 3.000,- Ft/fő  / 1.500,. Ft/fő
Biztosítás: a részvételi díj biztosítást nem tartalmaz
Részletes program:
1. nap

Indulás a kora hajnali órákban.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Esztergomba, Magyarország egykori fővárosába, mely a keresztény államalapításunk bölcsője. Bazilikalátogatás, királyi, majd érseki palota, a világhírű Főszékesegyházi kincstár, altemplom kriptája – itt temették el Vitéz Jánost, Bakócz Tamást és a mártír Mindszenty József bíborost.

Továbbindulunk Magyarország egyik legszebb fekvésű és legrégibb városába, Visegrádra. Megtekintjük a kettős várrendszerű Fellegvárat, melyet 1250-1260 körül IV. Béla és felesége építtetett (Mátyás Király Múzeum, Salamon torony, Királyi palota, Szent korona másolata, vörösmárvány baldachinos oroszlános kút).

Szentendre a kirándulásunk utolsó állomása, mely művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót. A város kultúráját elsősorban a délszláv örökség, illetve a városhoz köthető, leginkább kortárs művészek határozzák meg.  Közös séta, majd szabadprogram vásárlási lehetőség az igényes népi iparművészeti termékek közül.

Hazaindulás, érkezés a késő esti órákban

Indulási időpont: 2020. augusztus 08.


▲ vissza

GÖNC - VIZSOLY - BOLDOGKŐVÁRALJA - 1 nap

Részvételi díj: 4.900,- Ft/fő ( Miskolci indulással)
Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel
Belépők: részvételi díj nem tartalmazza, várható költsége kb. 2000,- Ft/fő
Biztosítás: részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánknál köthető
Részletes program:
1. nap Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról. A nap első állomása Gönc, ahol a Károli Gáspár Múzeumot és Biblia kiállítást tekinthetik meg. Tovább utazás Vizsolyba, ahol a Református Templomot és a Vizsolyi Bibliát nézik meg, mely őrzése több évszázada a Vizsolyi Református Egyházközösség feladata. A nap utolsó állomása Boldogkőváralja, ahol felfedezhetik a boldogkői várat, melyet a 13. században emeltek IV. Béla ösztönzésére. Hazaindulás a délutáni órákban, érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Indulási időpont:       Előzetes egyezetés alapján!


▲ vissza

PÉCS ÉS BARANYA - 3 nap/ 2 éj

Részvételi díj: 35.900,- Ft/fő
Utazás: korszerű autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetővel
Szállás: Hotel *** 2-3 ágyas zuhanyzó/wc-s szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Belépők: a részvételi díj belépőket nem tartalmazza
Biztosítás: részvételi díj nem tartalmazza, utasbiztosítás irodánkban köthető 
Egyéb:  a szálláshelyen várhatóan 450,- Ft/fő/nap IFA fizetendő
Részletes program:
1. nap Indulás a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel – érkezés Mohácsra: Fogadalmi templom, Busó-ház, Csatatéri emlékhely. Ezután elutaznak Villányba, ahol a középpontban a vörös bor áll. Séta, borkóstoló. Továbbutazás és a Siklósi vár megtekintése a Tenkes kapitányának emlékét keresve, majd szálláshely elfoglalása, vacsora (2 éj).
2. nap Reggeli. Városnézés Pécsett.  Barbakán, a kertek a városfal tövében leghívebben őrzik Pécs hangulatát, Székesegyház, Gászi Kászim dzsámija. A római korból származó ókeresztény emlékek a Világörökség részeként a Cella Septichora Látogatóközpontban. Zsolnay negyed felkeresése (Gyugyi-gyűjtemény, Zsolnay gyár). Zsolnay mauzóleum ez az építészeti elrendezés Napóleon párizsi sírjáéval azonos. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
3.nap Reggeli, elutazás Pécsváradra - Szent István által alapított egykori monostor romkert, kápolna megtekintése. Majd hazaúton séta Szekszárdon - "Szekszárdon születtem, színésznőt kerestem" Babits Mihály Emlékház, séta a városban, Béla tér, Városháza, Milleniumi kapu, Szent László szobra, Augusz-ház, Garay tér. Hazaérkezés az esti órákban. 

Indulási időpont: 2020. szeptember 25-27.


▲ vissza


Neszebár Travel - Telefon: (46) 793-357 - Tel/Fax: (46) 342-645 - Mobil:
Bejegyzési szám: U-001105